keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Kirjavinkit: Tässä sinulle 6 dekkaria kesäksi.


Dekkarit ja kesä on monille aivan ehdoton yhdistelmä. Kokosin sinulle ehdolle kuusi kirjaa sellaisten joukosta, joihin olen tutustunut viime aikoina. Kuuntelin nämä kaikki teokset äänikirjoina BookBeat-palvelun kautta. Äänikirja saattaa olla painettua versiota kätevämpi vaihtoehto vaikka matkoilla tai uimarannalla. Tässä jutussa ei ole kyse varsinaisista kirja-arvioista vaan lähinnä halusin antaa sinulle vaivattomasti muutaman luku- / kuunteluvinkin.

Silloin kun olin palkkatöissä, kesälomat olivat sitä aikaa, jolloin varasin aina käsille pinon dekkareita. Niiden parissa oli mukava rentoutua lämpimillä rantakallioilla, takapihalla aurinkovarjon suojassa tai sateen ropistessa mökin ikkunoihin. Toivon, että löydät näistä kirjoista itsellesi mieluisaa ajankulua missä sitten kesää vietätkin.  
Kaisu Tuokko,
KOSTO


Kosto on Tuokon esikoisromaani ja rikossarjan avausosa. Keskeisiä henkilöitä ovat toimittaja Eevi Manner ja rikostutkija Mats Bergholm. Tapahtumat sijoittuvat Kristiinankaupunkiin. 


Kustantaja Otava
Lukija, Sanna Majuri 👍

Tulossa jatkoa!

Anneli Kanto, HAIHTUNEET

Näkijä on Anneli Kannon dekkaritrilogian avausosa. Kirja ei ihan yltänyt samalle tasolle kuin Rottien pyhimys, mutta onhan kyse täysin eri tyylilajeista eikä näitä kirjoja pitäisi verrata keskenään. Suurena Rottien pyhimyksen ystävänä en kuitenkaan voinut välttyä ajatukselta.

Kustantaja, Crimetime
Lukija, Anna Saksman 👍


Tulossa jatkoa!Cecilia Sahlström
, OIKEUDENTUOJA

Toinen osa komisario Sara Vallénin tapauksista kertovassa sarjassa. Valkoinen syreeni oli sarjan avaus ja tulossa on vielä Poika joka katosi. Tässä siis vähän pidempi setti sellaista kaipaavalle.

Kustantaja, Saga
Kääntäjä, Pasi Punnonen
Lukija, Johanna Kokko 👍

Tulossa jatkoa!Anna Jansson, KATOAVAT JÄLJET

Jansson esittelee meille rikoskomisario Kristoffer Barkin sarjassa, jossa on tällä hetkellä 3 osaa.  Katovat jäljet on niistä ensimmäinen.
Taattua ruotsalaisdekkarien genreä. Jotakin kertonee se, että Jansson on tunnettu Maria Wern-kirjoistaan. Niitä on julkaistu jo 22 ja loppukesästä pitäisi tulla seuraava. 

Kustantaja, Gummerus
Kääntäjä, Sirkka-Liisa Sjöblom 
Lukija, Ville Tiihonen 👍
Christian Rönnbacka, JAHTI

Henna Björkin tähdittämän dekkarisarjan toinen osa. Pidän kovasti Bönnbackan Hautalehto-dekkareista, mutta nyt kävi niin, että Henna jäi odottelemaan ehkä uutta mahdollisuuttaan myöhempänä ajankohtana. Sitä vastoin odotan kärsimättömästi syksyllä julkaistavaksi ilmoitettua 11 osaa Antti Hautalehdon ja kumppaneiden edesottamuksista Porvoon poliisissa. 

Kustantaja, Bazar
Lukija, Ville Tiihonen 👍


 Hanna-Riikka Kuisma, #SYYLLINEN

Psygologinen trilleri. Odotin jotakin dekkarimaista, mutta olikin ihan muuta. Lupasin vinkata 6 dekkaria. Tämä nyt ei ihan osu genreen, mutta saa jäädä joukon jatkoksi. Olihan noissa muissa kohdissa mainittu vähän ylimääräisiäkin kirjoja. 😘

#Syyllinen kertoo mielen horjumisesta ja elämästä somekuplassa. Uskon, että tällaisia tarinoita löytyy oikeassa elämässä ympäriltämme yllättävänkin useita.

Kustantaja, Like
Lukija, Elena Leeve 👍Kaikkien kuuden kirjan lukijat hoitivat tehtävänsä ansiokkaasti. Yhtään kirjaa ei tarvinnut hylätä siksi, että lukutapa, ääntäminen tai äänenväri olisivat jotenkin ruvenneet tökkimään.

Jos löysit tästä mielenkiintoisia kirjoja, niin jaa julkaisu myös kavereillesi, jotta hekin saavat tämän vinkin kivasta kesälukemistosta. Jakonappulat löytyvät tekstin alta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti