maanantai 30. huhtikuuta 2018

Oda´s Secret #1Päätin sitten olla itsekäs ja käyttää eilisen sunnuntain ihan vain itseäni varten. Tiedättehän te Victoria´s Secret -alusvaatemalliston. Minulle tuli myös hinku paneutua alusvaatteisiin, mutta suomalaiskansallisella ja perinteisellä otteella.

Kansallispukujen villaiset hameet ovat usein kutittavia ja siksi niiden alla olisi hyvä pitää alushametta. Toinen - ja ehkäpä vielä  tärkeämpi syy - alushameilla saadaan kantaja näyttämään muhkealta. Leveät lanteet ja kookas takamus olivat kansallispukujen esikuvien aikakaudella merkki terveydestä ja hyvästä synnyttäjästä. Nykyisten mallimittaisten naisten olisikin pitänyt pukea useampi alushame ja juhlahameen alle vielä arkihame muhkeutta tuomaan. No, minulla on mittoja ihan omasta takaa, joten tyydyin nyt ensialkuun kokeilemaan yhden alushameen tekemistä.

Koska en ollut sen kummemmin valmistautunut tähän projektiin, kävin matonkuteiksi tarkoitettujen kangaskasojen kimppuun. Sieltä löytyi vanha pöytäliina, joka muistini mukaan on palvellut veljeni ja kälyni taloudessa. Se sopi hyvin tarkoitukseeni. Pitkittäin halkaistuna sain hameelle leveyttä noin 3,5 metriä. Enemmänkin olisi voinut olla, mutta tällä mentiin.
Poimutin vyörätön suunnilleen sentin laskoksille. Tiivimmin ja vielä pienempiä laskoksia erityisesti taakse ja sivuille. Yhdestä miljoonalaatikosta löytyi ystävättäreni jäämistöstä tullutta pitsiä helman somisteeksi.

Useissa kansallispuvuissa on pieni, vyötärölle pirtanauhalla kiinnitettävä tasku. Sellaista ei kuitenkaa ole esimerkiksi minun Räisälän puvussani, joten tein lähelle helmaa taskun tarpeellisille tavaroille (nykyisin se taitaa usein olla avaimet ja puhelin).
 


Tästä projektista tuli todella hyvä mieli. Sain kiertoon ja käyttöön vuosia varastoituna lojuneet pöytäliinan ja pitsin. Pöytäliinakankaassa on mukana elettyä elämää; paikkasin pienen, hituuntuneen kohdan ja jäi sinne poimujen sisään joku kahvitahrakin, joka ei pesussa ole lähtenyt pois. Kaiken tämän olisi tehnyt myös esiäitini aikana, jolloin ei ollut materiaaleja haaskattavaksi.

Meinasin nyt vaan istuskella jalat oikosenaan tehdystä työstä ja vapunaatosta nauttien, mutta täytyy varmaan hakea sakset ja siivota ainakin tuo yksi roikkumaan jäänyt langanpätkä. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti