keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

"Lähikauppa" omalla takapihalla"Kotini lähellä odottaa minua ilmainen, vihreä supermarket", toteaa Irene Kangasniemi omasta elinpiiristään Rovaniemen Saarenkylässä. "Marjoja ja sieniä en itse asiassa voi lähempää löytää, sillä parhaat marja-apajat ovat aivan selkäni takana. Luonnossa minua odottaa keväästä syksyyn todellinen lähiruoka.
Olen kerännyt luonnonantimia Lapin luonnosta jo yli 50 vuotta."Kuvat: Oda Koivisto ja Irene Kangasniemi

"Maaäiti ei tarjoa minulle pelkästään luonnonantimia, vaan metsissä ja soilla kulkeminen antaa minulle henkistä voimaa ja auttaa jaksamaan arjen askareissa", kertoo Irene luontosuhteestaan.


Kuva: Oda Koivisto


Kiitokseksi vuosikymmenien aikana luonnolta saamistaan lahjoista, Irene maalasi Multiformes-näyttelyyn teoksen Luonto on supermarkettini. 

Luonto on supermarkettini 


Irene Kangasniemi, 2017
akryylimaali, poronnahka, poronsarvi, koivunpahkaKuvat: Irene Kangasniemi ja Asko Leskinen / Lapin maakuntamuseo


Teokseen  liittyy itse maalauksen lisäksi metsässä liikkujalle tarpeellisia ja tuttuja esineitä; perinteinen poronnahkainen eväsreppu, kahvipussisetti sekä koivun pahkasta valmistettu juomakuppi, kuksa ja puukot.

Jos suuremmat taideinvestoinnit eivät juuri nyt ole ajankohtaisia, niin tämän värikkään teoksen - tai vaikka useammankin kappaleen -  voi hankkia itselleen postikortin muodossa. :)

                                     Luonto on supermarkettini -teos on nähtävillä Multiformes-näyttelyssä 
                                     Siida - Ylä-Lapin luontokeskus ja saamelaismuseossa 4.5. - 16.9.2018.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti