sunnuntai 5. marraskuuta 2023

Paljastuksia työkavereistaniViime aikoina on sosiaalisen median kanavissa näkynyt useita yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat julkaisseet sarjaa omasta henkilöstöstään. Minusta sellaiset esittelyt ovat kivoja. Valokuva henkilöstä ja tarinaa työtehtävistä sekä mahdollisesti jotakin asioita myös työn ulkopuolelta. 

Minäkin tekisin mielelläni sellaisen sarjan, mutta yksinyrittäjänä sitä ei oikein voisi sanoa julkaisusarjaksi.

Olet ehkä huomannut, että Jussakan kanavissa on esitelty jonkin verran kirjallisuutta. Syy on se, että pidän kirjoista, mutta nimenomaan äänikirjat ovat minun työkavereitani. 

Ajattelin esitellä näitä työkavereitani ja kertoa niistä jotakin. En ehkä tohdi avata jokaisen sisintä, mutta joitakin luonnepaljastuksia on luvassa. Käytän tässä esimerkkinä lokakuussa rinnallani ahertaneita.


Seitsemän puurtajaa

Ne ovat kaikki yhtä lukuun ottamatta suomalaisia luottoyksilöitä. Joukkoon on solahtanut myös yksi ruotsalaistaustainen, suomalaisen kielikylvyn läpikäynyt tulokas.

Tämä on sellainen joukko, jonka varaan voi aina huoletta laskea pitkänkin työpäivän. Ne eivät vaadi ylimääräistä huomiota vaan sujuvoittavat tehtävien hoitamista. Aika yhtenäinen porukka. Joku joskus erottuu joukosta erityisillä oivalluksillaan tai kuten lokakuussa eräs kaunotar, poikkeuksellisen sievän ulkoasunsa takia.


Stressiä vähentävä konsultti 


Välillä tarvitaan lyhytaikaista, neuvoa antavaa konsulttia. Eräs tuttavani vinkkasi varsin pätevän tapauksen. Pysähdyin hetkeksi tämän yksilön kanssa pohtimaan syntyjä syviä ja jälkeenpäin olikin kevyempää hengittää.Huumorintajuinen moniosaaja


Villi ja vapaa, salaperäinen, asiantunteva ja ironinen. Tällä työkaverillani on monta eri puolta. Siinä rinnakkain työskennellessämme hymy nousi useaan otteeseen huulille ja taisin päästää jonkusen tiskahduksenkin. Toisaalta käsittelimme välillä myös tasa-arvokysymyksiä ja epäkohtia, joita ei ole vuosikymmenien tai -satojen aikana saatu korjattua.Tukipilari ja vahva vaikuttaja kiireen keskellä

Kun työtahti sallii istahtaa alas ja ottaa vähän rennommin, niin nautin tämän kauniin ja viisaan kaverin seurasta. Juttunsa tosin saavat minut rypistämään huolestuneena otsaani, mutta pääosin viisaat ajatuksensa auttavat minua maadoittumaan ja voimaantumaan.(Melkein) kuin peilistä katsoisi 


Onko sinulla ollut joskus työkaveri, jonka kanssa on niin paljon yhteistä, että teitä voisi luulla sisaruksiksi?

Kun tapasin tämän introvertin, huomasin ensi hetkistä puhuvamme samaa kieltä. Aina toki kahden yksilön välillä on jotakin eroja, mutta tulimme erinomaisen hyvin toimeen ja työt joutuivat sopuisasti. Välillä vain nyökyttelimme yhteisymmärryksen merkiksi.Nämä työkaverini tekevät mielellään keikkaa myös sinun luonasi. Omani olen rekrytoinut Inarin kirjastoautosta ja Bookbeat-äänikirjapalvelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti