maanantai 5. syyskuuta 2016

Yrittäjän päivä aamusta iltaan

Julkaisin tämän päivän aikana Jussakan fb-sivulla jonkinlaista tapahtumaraporttia työpäivästäni. Yrittäjän päivän merkeissä halusin kertoa yhden yrittäjän yhdenlaisen päivän sisällöstä.

Monissa tutkimuksissa on tiettävästi todettu, että yrittäjyyskin on periytyvää. Meidän perheessämme se ainakin pitää paikkansa. Isäni oli yrittäjä, minusta ja veljestäni tuli yrittäjiä. Ja vaikka kuinka ajattelin toisenlaisen työn tuovan vähemmän pään vaivaa, niin tyttärestänikin tuli yrittäjä. Osaava, ahkera, asiaansa paneutuva ja ansaitusti arvostusta nauttiva alansa ammattilainen. Olen hänestä erittäin ylpeä.

Meillä  kaikilla, veljelläni, tyttärelläni ja minulla oli ennen yrittäjäksi ryhtymistä työkokemusta vieraan palveluksessa.

Yrittäjyydessä on puolensa ja puolensa. 1990-luvun alun lama koetteli minuakin rajulla kädellä. Tiedän, mitä on viettää unettomia öitä miettien, mistä rahat seuraaviin maksuihin. Rähmältäni nousin kuitenkin ensin varovasti polvilleni ja lopulta takaisin jaloilleni.

Kaduttaako yrittäjäksi ryhtyminen? Ei kaduta. Rakastan työtäni ja kuten eräs ystävättäreni sanoi, ei kohdallani taida oikein voida puhua työstä, vaan enemmänkin tavasta elää.

Tässäpä koottuna vuoden 2016 Yrittäjän päiväni.


Hyvää huomenta! Almanakassa lukee, että tänään on Yrittäjän päivä. Minäpä yritän kertoa minkälainen tämän yrittäjän yksi työpäivä on. Ja niitä on viikossa sitten yleensä 7 enemmän ja vähemmän erilaista tai samanlaista.
5.30 aamukahvilla. Lammen päällä leijuu usva ja lämpömittarin lukema on karvan verran plussan puolella. Mukavaa päivää vaan kaikille yrittäjille ja muillekin kansalaisille!


Yrittäjän päivä klo 6.30 - 9.00
Kasvivärjättyjen lankojen viimeistelyä myyntiä varten ja omaan käyttöön. Sivussa vilkuilin Ylen aamu-TV:stä lähinnä säätiedoitusta, jos vaikka iltapäivästä pääsisi laittamaan värjäyspatoja tulille. Nyt sähköpostit ja mietitään mille sitä seuraavaksi ryhtyisi.Yrittäjän päivä klo 10.00 - 11.20
Rytmi-riipuksen käsittelyssä. Nahkanauhojen valmistamista, rasioiden tarroittamista ja korujen laittoa rasioihin. Huomenna pitäisi saada vietyä riipuksista täydennystä Siida shopiin Siida - Saamelaismuseo ja luontokeskus. Homma jäi pahasti kesken kun tuli nälkä.
Yrittäjän päivä klo 11.20 - 12.00
Lounastauko. Pikaruokaa wokkipannulla. Minä jopa oikein istuin syömään. Olen yrittänyt käskyttää itsenäni lounaan syömiseen vaikka kuinka olisi kiire.


Yrittäjän päivä klo 12.00 - 15.30 Muutama tarjouspyyntö, pari tilausta, jokunen lasku kirjoitettu, sometettu.... Yllättävän paljon aikaa kuluu kaikkeen sellaiseen, josta ei juuri näy työn tulosta. Tähän hurahti melkein kaksi tuntia.
Aamupäivällä kesken jäänyt Rytmi-riipus savotta hoidettu luovutuskuntoon.
Pari kuivurillista värjäyssieniä ja muuta kivaa viimeistelty säilytykseen ja uusi satsi saatettu kuivuriin. Taas hurisee!
Nyt klo 15.30 on se ns. lakisääteinen kahvitauko, jota vietän tätä kirjoittamalla. Vieressä mukillinen hyvää vaniljakahvia (juu, tiedän, ettei tietokoneen luo saisi tuoda juomia).


Yrittäjän päivä klo 16.00 - 18.20
Sain laitettua alulle yhden triptyykin kelokehykset. Viiden jälkeen meni sitten puolisen tuntia taas syöpöttelyyn.

Nyt olisi vielä suunnitelmissa muutama materiaalitilauksen teko ja jotakin pientä niiden lisäksi. Tavoitteena olisi ehtiä nojatuoliin puoli yhdeksän uutisiin mennessä. Siinä sivussa voi näprätä jotakin, jos sopivasti sattuu käsille.
Näissä merkeissä hurahti tämä Yrittäjän päivä.

Tavoite ei ihan toteutunut, mutta tuleehan ne kymppiuutisetkin. :) Ja huomenna on uusi päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti