sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Kiireetön aamu on luksusta

Olin jo kokonaan unohtanut, miten ihanalta tuntuu istua kaikessa rauhassa pöydän ääressä ja syödä aamupalaa. Kiireisen talvisesongin aamuina sitä tottui syömään puuronsa seisten tai heittelemään suuhunsa palan ja toisen kaiken muun lähtötouhun lomassa.
Valitsin levyhyllystä unohduksiin jääneitä aarteita. Amerikkalaisen musikaalisäveltäjä Jerry Bockin
 "Fidler on the roof" (Viulunsoittaja katolla) piti soittaa parikin kertaa. Sheldon Harnickin sanoitukset sopivat hyvin aamuuni.
 Yubby dibby dibby dibby dibby dibby dibby dum.
All day long I'd biddy biddy bum.
If I were a wealthy man.
I wouldn't have to work hard.

Rikas mies (nainen) jos oisin, ei tarvitsisi tehdä niin paljon töitä. Ei sitä tarinoimalla ja käsitöitä tekemällä pääse rikastumaan vaikka paahtaisi kuinka pitkää päivää kuukausi toisensa jälkeen putkeen. Tärkeintä on, että saa tehdä asioita, joista pitää.


Kelta- ja punasipulin kuorilla sekä saframilla värjättyjä munia.Kello käy jo yli yhtätoista (tosin viime yönä siirryttiin kesäaikaan eli ei se vanhaa aikaa ole vasta kuin päälle kymmenen). Kahvia on mennyt pari kupillista, ajatuksia ajateltu ja on ollut aikaa leikkiä Uldankin kanssa. Aivan ihanaa joutilaisuutta.
Pitäisi oppia useammin vain olemaan. Ilman, että koko ajan takaraivossa raksuttavat tekemättömät työt. Otan nyt ainakin kaiken irti tästä pääsiäisaamusta kun kerran heittäydyin oloneuvokseksi. Ja kyllä minä nautin!

Sunrise, sunset
Sunrise, sunset
Swiftly fly the years
One season following another
Laden with happiness and tears

Päivät ja vuodet kuluvat vähemmälläkin hössäämisellä ja aivan liian nopeasti. Kumpa minä muistaisin tämän vielä huomennakin.
Leppoisaa ja iloista pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti