lauantai 12. joulukuuta 2015

Laitetaanko joulua? Paljon vai vähän?

Useissa keittiöissä leijuu tänä viikonloppuna paistuvien piparien tuoksu. Tässä sitten vähän haastetta niiden koristeluun.

Kuva: My little bakery

Minun keittiössäni on viime päivinä ollut havaittavissa kesäisiä tuulahduksia. Värikattiloissa on porissut mm. pietaryrttien kukkasia. Olen värjännyt täydennystä lankavarastoihin. Muutenkin tuotteiden valmistaminen tuleviin joulumyyjäisiin on syrjäyttänyt perinteiset jouluvalmistelut. Myyntipöydät Rovaniemen Arktisilla markkinoilla ja Levin joulutorilla olisi kiva saada täyteen houkuttelevia tuotteita.


Jussakka on mukana Rovaniemen Arktisilla markkinoilla 18. - 20.12. ja jouluviikolla Levin joulutorilla.

Eilen kävin jouluostoksilla. Minijouluni on aaton mittainen. Joulupäivänä olen jo töissä Inarin Siidan tunnelmallisessa ulkomuseossa tarinoimassa matkailijoille joulunvietosta Lapissa ennen ja nykypäivänä.
Ostoskassissa oli kuitenkin punaisia kynttilöitä. Eikös niillä jo hyvinkin synny tunnelmaa?
Maitokaapista löytyi tälläinen uutuus. Onkohan Valion kiehu todellinen turhake, uusavuttoman unelma vai joulupuuron pelastus?

Useimmilla meistä taitaa olla jouluperinteitä, jotka ovat ihan must. Yksi laittaa joulua jo juhannuksesta saakka ja toinen, kuten tällainen joulutyöläinen, tyytyy varsin vaatimattomiin valmisteluihin ihan järkisyistä.

Tavat ja perinteet saattavat kauempaa katsottuna näyttäytyä kovin erilaisina. Eilen oli Iltasanomissa juttua Sisu radion tekemästä kyselystä ruotsinsuomalaisten keskuudessa. Lahden toiselta puolelta katsottuna suomalainen joulu näyttäytyy mm. surullisina lauluina ja "natsitorttuina". Minusta kyllä Varpunen jouluaamuna on kaunis ja joulutortut eri hyviä (tähän mennessä syödystä määrästä päätellen liiankin hyviä).Oletpa nyt sitten intohimoinen jouluihminen tai vaivattoman valmistelun suosija - toivottelen tunnelmallista 3. adventtiviikonloppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti