lauantai 5. joulukuuta 2015

Helppoa ja halpaa jouluaskartelua

Olisikohan niin, että joulussa parasta on sen valmisteleminen. Nyt 2. adventtiviikonloppuna voisi askarrella vaikka lasten tai lastenlasten kanssa jouluenkeleitä materiaaleista, joita löytyy varmasti jokaisen kodista.
Kaiva lehtikorista pari aikakauslehteä tai jo vanhoja uutisia sisältävä sanomalehti. Pitkulaiset kakkupaperitkin käyvät, jos sellaisia sattuu kaapissa olemaan. Paperin lisäksi tarvitset vain neulan, lankaa ja mahdollisesti vähän liimaa tai kaksipuolesta teippiä sekä enkelin pääksi styroxpallon, ison helmen tai... Juu, juu - ei teiltä löydy tällaisia. Älä luovuta tässä vaiheessa vaan käytä mielikuvitusta. :) Vinkkejä löytyy alempana tekstissä.Ota kaksi hieman suorakaiteen muotoista (aikakauslehden sivu) paperia ja taittele ne haitariksi. Aloita taittelu lyhyeltä sivulta.Vedä lanka neulalla haitarin läpi keskeltä ulospäin. Sitten takaisin keskelle ja edelleen toisen haitarin läpi ja takaisin keskelle. Solmi langanpäät yhteen.Pujota enkelille pääksi styroxpallo tai kookas puuhelmi. Jos näitä ei juuri nyt ole käsillä, niin mieti mitä tarkoitukseen sopivaa kotoa löytyy; pumpulia, työkalupakista prikka, pahvista leikattu ympyrä, juomapullon kaularengas, nappeja... Lopuksi voit halutessasi laittaa vähän liimaa helmapuoliskojen keskitaitteelle sekä siipien alareunaan ja liimata ne yhteen mekon reunaan. Näin siivet pysyvät nätisti avoimina.
Leppoisaa ja steressitöntä puuhastelua viikonloppuusi. Joulu tulee vähemmälläkin - nautitaan kiireettömästä tunnelmasta ja odotuksesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti