lauantai 25. heinäkuuta 2015

Jaakolla on laiskan homma

" Mitä jaakkona, sitä lauriin" sanottiin ennen vanhaan Kittilässä. Siis kesä jatkuu sellaisena kuin on ollutkin. Tänään Jaakonpäivänä on pilvistä ja mittarin lukema + 11 astetta.

Juhannuksesta on jo kuukausi, mutta eilen avautuivat ensimmäiset juhannusruusut tuossa talon seinustalla. Pian se on koko komeudessaan, valkoisenaan kukkia.
Kävin heittämässä talviturkin kotilampeen toukokuun viimeisenä päiväna veden lämpötilan ollessa + 12 astetta. Eilen, Jaakonpäivän aattona kun oli yksi kesä komeimmistä päivistä uimavesi oli muutaman asteen lämpimämpi. Ei ole Jaakolla siis kummoinenkaan työ jäähdyttää vesiä kivellään.Kolea kesä ei luonnon kulkua pysäytä - ehkä vähän hidastaa. Töysäläiset ovat tienneet sanoa: "Jaakolta heinät latoon ja uudet perunat pataan". Jos ne potut ovat vielä liian pieniä, niin odotellaan hetki. Tovi saadaan odotella  täällä pohjoisessa  myös marjasadon kypsymistä. Yhtä ja toista kukkii pihassa ja niiden kauneutta voi ihailla ihan säätilasta huolimatta.
Tässä muutama päivä sitten julkaisin facebookissa kuvan pihalleni saapuneesta ekologisesta ruohonleikkurista. Työkiireiden takia tarjolla on pitkäksi venähtänyttä ruohoa, apilankukkia ja kaikenlaista mehevää vihreää.

Tänään aamulla niittopupu oli tuonut paikalle myös kaverinsa. Pitäisiköhän ottaa vinkistä vaarin ja kaivaa se motorisoitu ruohonleikkuri esille. :)Jaakko on ollut ennen arvokas juhla. Sinä päivänä vanhat eivät tehneet työtäkää muuta kuin vähän iltapuolella. (Elimäki)

Minulla on pitkästä aikaa vapaapäivä. Koska mie olen jo riittävän vanha, taidan noudattaa tuota elimäkeläisten viisautta ja käynnistää sen ruohonleikkurin vasta myöhemmin.

1 kommentti:

  1. Ei ollut Jaakolla suurta tehtävää Salankijärvelläkään. Juhannuksena vesi oli +10 asteinen, heitin mukamas talviturkin pois (en uinut mutta 'makasin' järven pohjassa. Nyt kun olimme siellä, veden lämpötila oli 12-13 asteen välillä ja tuntui myös yhtä kylmältä!

    VastaaPoista