sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Käsillä tekemistä ja onnistumisen iloa


Päättyvän viikon mukavimpiin hetkiin kuului työpaja Siidan henkilökunnan kanssa. Multiformes - Tarinallisia taidekäsitöitä Lapista -näyttelyn innoittamana pieni pioneeriryhmä kokoontui työpäivän päätteeksi tekemään jotakin tavanomaisesta poikkeavaa.


Monilla on nykyisin työ, jossa ei juuri tarvitse harjoittaa kädentaitoja. Usein tuntuu, että vaikka koko päivän on huhkinnut, niin mitään näkyvää lopputulosta ei synny. Me päätimme tehdä jotakin raporttien laatimisesta, hallintohommista ja asiakaspalvelusta poikkeavaa.
 


Jokainen osallistuja toi mukanaa jotakin itselleen tärkeää kuten valokuvan, poronsarven ja pieniä muistoesineitä. Minä pakkasin mukaan muutama laatikollinen erilaisia työkaluja ja monenlaisia tilpehööriä. Hieman ennakkosuunnittelua ja tekemisen syrjään kiinni. Erilaisten materiaalien tuntu käsissä, värien ja muotojen yhdistely olivat selvästikin varsin terapeuttista ja iloa tuovaa vastapainoa normaalille työpäivälle.

Muutaman tunnin työskentelyn jälkeen jokaisella oli kotiin viemisinä hienoa ITE-taidetta. Itse tehty teos, johon oli nivottu suvun tarinaa tai pala menneestä ja monenlaisia muistoja.Kun yhdeksän jälkeen illalla ajelin kevätsateessa kotia kohti, minulla oli hyvä mieli siitä, että työpajaan osallistuneet oikeasti tuntuivat nauttineen yhteisestä iltapuhteestamme. Luulenpa vaan tämän joukon saaneen sellaisen kipinän, että jatkoa seuraa, ja mukaan houkutellaan työkaveritkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti