torstai 10. syyskuuta 2015

Ruskamatkailijat Pallastunturin lumoissa

Meneillään on perinteinen Pallastunturin retkiviikko. Vaellusten ja monenmoisen ohjelman lisäksi tiistaina pidettiin markkinat, joilla oli tarjontaa erilaisista lappilaisista käsitöistä pohjoisen herkkuihin.

Lähdin matkaan vähän ennen auringonnousua. Ensimmäiset kanssaliikkuja, jotka havaitsin olivat kolme hirveä tienlaidassa. Tovin kuluttua vastaan tuli valkoinen koira isäntineen ja seuraavaksi jälleen hirvilehmä, joka kuljetti vasaansa tien yli. Muita autoilijoita ei tien päällä näkynyt. Sitä vastoin poroja oli liikenteessä ja keskellä tietä viitisen pörhistelevää kukkoa, joiden kisailua rouvat seurasivat tepastellen hieman etäämmällä.


Retkipäivän järjestää Pallastunturin luontokeskus. Markkinapaikkana on luontokeskuksen pihamaa, josta lähtevät eripituiset vaellusreitit ympäröivään tunturimaastoon.


Linja-autolasteittain ruskamatkailjoita saapuu vuosittain osallistumaan retkiviikon ohjelmiin ja nauttimaan luonnon kauneudesta. Tänä vuonna maaruska ei ollut vielä kaikkein hehkeimmillään, mutta aurinkoinen sää suosi retkeilijöitä.


 
Väkeä pyöri markkinapaikalla runsaasti ennen vaelluksille lähtöä ja monet palasivat reissunsa jälkeen tekemään kauppoja etukäteen katsastamistaan tuotteista.

 
Viiden jälkeen rupesin purkamaan telttaa ja pakkaamaan autoa. Edessä 260 km paluumatka kotiin. Aurinko saatteli kulkijaa vielä osan matkaa ja sivusilmällä pääsin ihailemaan maisemia. Puolimatkassa, Ivalojoen sillan korvilla pidin pienen tauon ja hörppäsin viimeiset kahvit termospullosta.                                                           Ensi syksynä sama uusiksi...
2 kommenttia:

  1. Oi miten kaunis maisema viimeisessä kuvassa. Miun pitää oikeesti joskus edistyä tutustumaan maamme pohjoisosiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapissa on perinteisesti aina ajateltu, että meillä on neljän vuodenajan sijasta kahdeksan erilaista kautta. Jokainen on omalla tavallaan kaunis. Tervetuloa Vike tutustumaan pohjoisen moni-ilmeiseen luontoon.

      Poista