perjantai 1. toukokuuta 2015

Entten, tentten...


Edellisessä kirjoituksessani Jussakka Oda K: Käsityöläiset käyttävät edelleen kivikaudelta perä... pyysin teiltä kommentteja teemalla omat muistoni, intohimoni tai inhokkini käsityön saralla. Muutama ihana kirjoitus tulikin. Kaunis kiitos kommenteistanne!


Lupasin arpoa Jussakan uutuuskorun  Käsityökorttelin ETUpäivien aikana oman tarinansa kirjoittaneiden kesken. Joten entten, tentten... ja onnetar potkaisi sinua Vike! Laita yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen jussakka@jussakka.fi niin laitetaan koru postiin.

Karjalainen veri minussa haluaa käyttää tilaisuuden hyväksi ja esitellä kommentoineista kaksi maamme itäisellä puolella toimivaa, rautaista käsityöalan ammattilaista.


Kuva: T:mi Soja Murron nettisivuilta
T:mi Soja Murto alaa ovat kansallispukujen kankaat, ohjeet, tarvikkeet sekä valmiit puvut ja puvun osat mittojen mukaan. Lisäksi hän huoltaa, korjaa ja täydentää vanhoja kansallispukuja. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös sarafaanit, feresit sekä kansanperinteestä ammentavat vaatteet ja asusteet, kuten Kiilaferret ja Väreet. Ihania käsitöitä kaikki tyynni. Sojan blogi Sukkulalla ja neulalla kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. 
Punapoimintaliinoja Made by Hannele Rusila.
Made by Hannele Rusila valmistaa sisustus- ja asustetekstiilejä Tuupovaarassa, Pohjois-Karjalassa. Hannelekin käyttää kivikaudelta peräisin olevia työvälineitä - kangaspuita - sekä niiden modernimpia versioita, kudontakoneita. Kangaspuiden lisäksi meitä yhdistävät rakkaus luonnonmateriaaleihin. Hannelen tuotteissa materiaaleina ovat mm. suomalainen villa sekä pellava ja puuvilla.Soja ja Hannele kuuluvat Suomen Käsityöyrittäjät -ryhmään. Heidän taidokkaita tuotteitaan voi käydä ihailemassa mm. Käsityökortteli -tapahtumissa. Soja löytyy pääkaupunkiseudulla jo heti huomenna 2.5. Kampista Narikkatorilta ja Hannele kesäkuun alussa Oulun Käsityökorttelista Oulun torilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti