lauantai 28. maaliskuuta 2015

Langat kohentavat henkistä hyvinvointia


Käsityökortteli - Suomesta käsin on yli 250 suomalaisen käsityöyrityksen yhteinen sivusto. Sieltä löytyvät helposti  käsityöyritykset ja -tuotteet sekä kaupat ja avoimet työhuoneet. Sivustolle on koottu myös yritysten blogit, ajankohtaisia asioita ja karttasivu, jolta näet lähialueesi käsityöyritykset.

Mukana olevat yrittäjät järjestävät mm. Käsityökortteli-tapahtumia eri puolilla maata. Tulevan kevään ja alkukesän aikana Käsityökortteli- toritapahtumia nousee ainakin Jyväskylään, Helsingin Kamppiin, Tampereelle, Vantaalle, Seinäjoelle, Ouluun ja Kuopioon. Näissä tapahtumissa on tarjolla suomalaisia käsityötuotteita ja usein kojulla on mahdollisuus tavata henkilökohtaisesti tuotteiden tekijät.Jos Käsityökortteli ei ole tulossa juuri sinun kulmillesi, niin voit osallistua nettitapahtumiin. Perinteisesti joka kuukauden kolmena viimeisenä päivänä järjestetään Käsityökorttelin ETUpäivät. Maaliskuun ETUpäiviin 29. - 31.3. osallistuu 26 yritystä tarjoten sinulle erilaisia etuja alennuksista  uniikkituottesiin ja varastojen aarteista toimituskuluttomuuteen. Saattaapa sieltä löytyä ilmaisia ilojakin kuten vaikkapa arvontoja ja kilpailuja. Täältä löydät kaikki maaliskuun ETUpäivillä mukana olevat  yritykset .

Jussakkassa on käynyt ETUpäiviä silmällä pitäen läpi kasvivärjättyjen villalankojen hyllyt.


Vaikka Lapissa on vielä hanget korkeat nietokset ja hiihtokelit parhaimmillaa, saapuu se kevät ennen pitkään myös pohjoiseen. Siksi nyt on aika laittaa edellisen kesän ja syksyn aikana värjätyt langat ETU-hinnoin näppärien sormien käyttöön.

Kasveilla värjätyt langat ovat niin herkullisia, että ne saavat käsityöihmisten luovuuden puhkeamaan kukkaan. Lisäksi langat tarjoavat väriterapiaa ja väittämän mukaan niillä on muitakin terveysvaikutuksia.  Jussakka osallistuu siis omalta osaltaan myös henkisen hyvinvoinnin edistämiseen ;)

Ihanan  rentouttavia hetkiä kasvivärjättyjen lankojen ja käsitöiden parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti